Program


Ünnep – a Poézis Együttes koncertje

Ünnep – a Poézis Együttes koncertje

KULTÚRÁNK NAPJA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 22. szombat, 16:00

A magyar költők verseit a legmagasabb polcon tartó zenekar, a Poézis 1980-ban alakult Budapesten. Célja és missziója a 20. századi és kortárs magyar líra gazdagságának, sokszínűségének bemutatása, visszatérve a költemények ősi előadási formájához, az énekelt vershez. A Poézis a kiválasztott verseket dallá formálva, azok érzelmi-tartalmi mondanivalóját mintegy alátámasztva és kibontva, saját értelmezésben, klasszikus zenei alapokon, ám mégis változatos zenei stílusjegyeket alkalmazva, akusztikusan adja elő. Mintegy 150 saját dalt tart repertoárján. Az énekelt szöveg elsődlegessége mellett fontos szerepet kap a hegedű, a fuvola, a cselló és az akusztikus gitár. Az együttes tagjai részben a Magyar Állami Operaház művészei. A Poézis Együttes az elmúlt 40 évben az ország számos városában koncertezett több száz alkalommal, 4 CD-t és 6 DVD-t adott ki. Műsoraiban elsősorban komoly, gondolati lírát, részben vallásos tartalmú költeményeket ad elő, ám játékos gyermekverseket is szívesen énekel – bemutatva az elmúlt 120 év magyar költészetének legjavát.

 
Az együttes tagjai: Kákay Katalin, Kákay Viola, Nagy-Kákay Zsófia, Novák Zita, Tolnai Judit, Török Beáta, Várhegyi Fanni, Illés Péter, Kákay István, Soltész Márton

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Príma Donnák MIKLÓSA ERIKA Ünnepi gálaest magyar és angol felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Vajda János A KÉPZELT BETEG, AVAGY ŐFELSÉGE KOMÉDIÁSA Opera két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!