Program


Aktuális előadások
Egy fal, 3 női és 6 férfi táncos, és Ravel Bolerója. Ez az alapja Johan Inger svéd koreográfus egyfelvonásos balettjének, a Walking Madnek, amelyet eredetileg a Holland Táncszínház társulata számára készített 2001-ben. Az egyre fokozódó, feszültebbé váló zenére a minimalista tér újabb és újabb formákat ölt, s benne újabbnál újabb alakok jelennek meg, egyre őrültebb helyzetekben.
Jiří Kylián cseh koreográfus Mozart halálának 200. évfordulóján egy különleges balettel tisztelgett a nagy komponista előtt. Hat nő, hat férfi és hat kard szerepel a Petite mort című, különleges hangulatú alkotásban, melyben kellékként fekete, barokk stílusú ruhák, bizarr krinolinok is megjelennek. A darab képi szimbolikája egy olyan világot mutat be, ahol az agresszió, a szexualitás, a csönd, a muzsika, a sebezhetőség, az egymásra utaltság és az örök emberi szépség együtt létezik sajátos költőiségben.
„…úgy döntöttem, hogy nem alkothatok szimplán egy, a zeneszerző humorérzékét és zenei zsenijét tükröző táncsorozatot. Ehelyett hat, látszólag zavarosnak tűnő képet koreografáltam…” - írta Jiří Kylián a Hat táncról, melyben a mozarti játékosságot és az abszurd valóságot ültette át a mozdulatok nyelvére.

 

Ajánló


PRIMAVERA '18 - Johann Strauss: A denevér - Pécsi Nemzeti Színház

Venekei Marianna / Tennessee Williams / Dés László: A vágy villamosa Ősbemutató 18…

PRIMAVERA '18 - Giuseppe Verdi: Ernani - Szegedi Nemzeti Színház

PRIMAVERA '18 - Giuseppe Verdi: Rigoletto - Kolozsvári Magyar Opera Opera három felvonásban,…

Balett-est három részben Egy este, két koreográfus, három koreográfia: a Total Dance című…

Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola Daljáték két részben, magyar nyelven, magyar felirattal 10…