Program


Pas de Quatre '22

Pas de Quatre '22

Balett est két részben
Kitekintés, betekintés
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 21. kedd, 20:00

A magyar táncegyüttesek körképét bemutató estet 2013-ban Pas de Trois ’13 néven hívtuk életre. A kezdeményezés égisze alatt a Győri Balett és a Pécsi Balett vendégeskedett az Opera balettegyüttesének otthonában, 2014-től pedig már a Szegedi Kortárs Balett társulata is csatlakozott az eseményhez, ennek megfelelően változott a program elnevezése is Pas de Quatre-ra. Azóta minden évadban egyszer, egy estén, együtt látható az ország négy legnagyobb balett-társulata.
Az est háziasszonya: Megyimórecz Ildikó

 

Juronics Tamás
Blue

Táncolják Bocsi Petra, Heim Boglárka, Hudacsek Hanna, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni, Nier Janka, Nyeste Adrienn, Kiss Réka, Marie Vilette, Adam Bobák, Graziano Bongiovanni, Kiss Róbert, Vincze Lotár

Alkotók
Koreográfus: Juronics Tamás
Társkoreográfus: Kurucz Sándor / Czár Gergely
Zenei összeállítás: Demkó Mátyás
Világítástervező: Stadler Ferenc
Jelmeztervező: D'ANGE

 

Sol León & Paul Lightfoot / P. Prado / A. Dominguez / E. Lecuona / R. Barretto / Trio Los Panchos

Sad Case

 

„Utólag vesszük csak észre, hogy az energia minden. Amikor a Sad Case-en dolgoztunk 1998-ban, Sol terhessége már előrehaladott állapotban volt, az érzelmek és a hormonok az egekben jártak. A nevetés, az őrület és az előttünk álló ismeretlen adta izgalom növelte hormonszint maga volt e mű köldökzsinórja” – emlékszik vissza a balett keletkezésére az angol Paul Lightfoot, aki a spanyol származású Sol Leónnal egyszerre jegyzi az előadás koreográfiáját, díszlet- és jelmeztervét. 2020-ig León művészeti tanácsadója, Lightfoot pedig művészeti vezetője volt a Holland Táncszínháznak (NDT), és közösen mintegy hatvan alkotást hoztak itt létre, köztük a Sad Case-t, melyre kétségkívül alkotásaik fő pilléreinek egyikeként tekinthetünk. A darabban a mexikói mambó zenére látható meglepő mozdulatok tükrözik a szatirikus és a komoly közötti feszültség folyamatos keresését. Az Opera régi álma és terve válik valóra azzal, hogy ezúttal a magyar közönség számára is láthatóvá teszi ezt az ellenállhatatlan, modern táncdarabot.
 

Zachár Lóránd / Vincze Balázs / Szokolay Sándor

Az iszonyat balladája

 

Táncolják: Karin Iwata, Marina Pérez Ahedo, Frank Edina, Kis Jana Luca,  Szendrey Rebeka, Balogh Csongor, José Blasco Pastor, Koncz Péter, Matola Dávid, Molnár Zsolt Harangozó-díjas, Szabó Márton, Varga Máté 

A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Alkotók
Koreográfus: Zachár Lóránd
A koreográfus munkatársa: Vincze Balázs
A koreográfus asszisztense: Újvári Katalin
Zeneszerző: Szokolay Sándor
Dramaturg: Uhrik Teodóra
Jelmeztervező: Kozarics Viktor

 

Lukács András

Tabula rasa

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!