Program


Aktuális előadások









Évek óta nagy sikerrel megy A hattyúk tava kisgyerekeknek szánt beavató verziója, a KisHattyúk tava. Eljött hát az ideje, hogy folytatása legyen, mintegy sorozattá alakuljon a koncepció. A 2022/23-as évadban került először színre a KisCsipke című előadás, amellyel az OPERA célja, hogy minél kisebb korban bevonja a gyerekeket a balett varázslatos világába. Ezúttal Csipkerózsika történetével és Csajkovszkij zenéjével ismerkedhet meg az ifjúság: balettnövendékek és nézők egyaránt. A KisCsipke beavató előadásban egy mesélő készíti elő a majd színpadon, a balett különleges nyelvén előadott történetet, ahol a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei profi partnerekkel és profi körülmények között ismerhetik meg a színház, a balett, az előadások létrejöttének folyamatát, és „élesben” gyakorolhatják a mesterséget. Mindez a szülőknek is lehetőség, amely által beleláthatnak gyermekeik tevékenységébe. A mesélő szövegét Szendrődy Dorottya, a Balettintézet tánctörténet- és etikett-tanára írta. A KisCsipke – bár nem olyan részletességgel, mint az eredeti Csipkerózsika balett, felöleli a cselekményt az elejétől a végéig.

Az előadás létrejöttét a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány pályázatai nyomán a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Ajánló


Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

The Gershwins® PORGY ÉS BESS® Opera három felvonásban, angol nyelven, magyar és angol felirattal Írta: George Gershwin, DuBose és Dorothy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!